KULTUR

Museene og kultursenteret i Alicante er både attraktive og overraskende og bidrar til å gjøre besøket ditt fullstendig.

Her presenterer vi et utvalg av disse museene.

 

  • Arkeologisk museum i Alicante har permanente utstillinger med ulike temaer fra de historiske periodene samt midlertidige utstillinger som kommer fra andre internasjonale museer. Museet fikk i 2004 prisen ”Årets museum i Europa”.

  • Museo de la ciudad de Alicante

Dette museet er innenfor Santa Barbara borgen og her kan man se en tidslinje innenfor Alicantes historie. Fotografier og filmer og arkeologiske funn hjelper oss til å forstå hvordan Alicantes befolkning levde fra antikken til i dag.

  • Museo de Hogueras

Den viktigste fiestaen i byen er ”las Hogueras de San Juan” og har sitt eget museum.

Her kan du finne pappfigurer som har blitt trukket ut til å ikke bli brent på St. Hans Aften. Du kan også se et utvalg av tradisjonelle drakter som både menn og kvinner bruker på denne festen og en visuell forklaring på hva disse festene betyr for befolkningen i Alicante.

  • Omvisning i bomberommene fra ”Den Spanske Borgerkrigen” under den gamle busstasjonen i sentrum. Disse underjordiske rommene ble oppdaget for få år siden.

  • Museo de Belenes

”Julekrybbemuseet” ligger i et tradisjonelt hus i gamlebyen. De tilbyr en permanent utstilling av juleevangeliet.  Dette museet viser krybbetradisjonen i Spania og har bidrag fra flere land.

  • Museo Taurino

Spania har en lang tradisjon med tyrefekting og dette museet viser denne tradisjonen i sin helhet. Museet ligger innenfor Alicante tyrefektingarena og i sine saler kan man se en permanent utstilling av berømte matadorer som ble født i Alicante by.

UTFLUKTER

Vi organiserer utflukter etter hva dere måtte ønske. Spania er kjent for sitt rike og varierte gastronomitilbud. Det finnes utallige spisesteder i […]

Dejar un comentario

68 ideas sobre “KULTUR”